T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Ekmek Üretimi Yapan Fırın Çalışanlarına Hijyen Eğitimi Verildi

Yayın Tarihi : 17.12.2018

Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince,  13.12.2018 tarihinde İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda İl Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Görevlileri Avni KILINÇ ve Feyzal DURU KANDEMİR tarafından, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri üretimi yapan işletmecilere ve üretim aşamasında görevli personellere Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Üretimi İçin İyi Hijyen Uygulamaları konusunda eğitim toplantısı düzenlenmiştir. Eğitim toplantısında ayrıca katılımcılara; Karaman İl Sağlık Müdürlüğü Personeli Handan ALTUNKAN tarafından Hijyen ve Sağlık konusunda bilgiler verilmiştir. Eğitim toplantısına; Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih AYAZ, Karaman Fırıncılar, Lokantacılar, Pastacılar ve Gıda Maddesi Üreten İşyerleri Odası Başkanı Alaaddin DİVLELİ ile Karaman'da ekmek üretimi yapan fırın işletmecileri ve çalışanları katılmıştır.

Yapılan eğitim kapsamında katılımcılara, işyerinin çevresi, üretim alanı, zeminler, duvar yüzeyleri, tavan-çatı, kapı-pencere, tüm yüzeyler, hammadde depoları, yıkama alanları, üretim aşamasında kullanılan alet ekipmanlar, aydınlatmaların yeterliliği ve kullanılan suyun sürekli ve içme suyu kalitesinde bulundurulması hakkında gerekli tüm bilgiler verilmiş olup, işletmede çalışan personellerin kullanım alanı olan soyunma odaları, tuvaletler ve el yıkama lavabolarının bulundurulması gerektiği ve bu alanların üretim alanına doğrudan açılmaması konusunda katılımcılar bilgilendirilmiştir.

Yapılan toplantıda verilen eğitim sonunda 46 kişiden oluşan katılımcıya sınav yapılmış ve sınavda başarı sağlayan katılımcılara Hijyen Eğitimi Belgesi düzenlenecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.